Followers

Tuesday, September 20, 2011

HaiWan KeBaL YaNG LuaR BiaSa.....


Banyak haiwan di dalam dunia ini. Setiap haiwan mempunyai keistimewaan tersendiri. Di sini, saya sertakan info mengenai haiwan kecil yang mempunyai kekebalan yg luar biasa.


1. Lungfish


Lungfish adalah salah satu spesies binatang air tertua.Ikan ini boleh hidup walaupun tidak ada air atau udara selama 6 bulan. Lungfish boleh hidup kembali setelah diberi sedikit air.


2. Tree Weta


Tree Weta adalah binatang yang menakutkan. Dalam darah binatang ini terdapat protein khas yang membuat air tidak boleh beku. walaupun Tree Weta dibekukan, darahnya masih boleh mengalir sehingga membolehkannya hidup.

Otak dan hati binatang ini juga tidak berfungsi semasa dibekukan.Namun, otak dan hati ini kembali berfungsi semasa ais mencair.


3. Water Bears


Water Bears adalah binatang air yang mikroskopik.Water Bear sangat susah dibunuh malah tidak boleh di bekukan kerana tahan sejuk sehingga -273 celcius.

Binatang ini juga boleh tahan bom nuklear. Water Bears boleh kembali ke bentuk kering semasa tindakan ini kerana kebal terhadap radiasi. Binatang ini juga kebal terhadap nitrogen cair dan asam mineral.

Salah satunya cara membunuh Water Bear adalah menghantarnya ke luar angkasa. Sungguhpun begitu, binatang ini masih mampu hidup di luar angkasa selama 10 hari.


4. Giant Snail


East African Giant Snail mempunyai mirip siput babi, namun boleh membesar sehingga 8 inci.

Peduduk Afrika Timur sudah cuba berbagai usaha untuk membunuh binatang ini dengan racun, aisbeku, malah tembakan api tetapi makhluk ini masih tidak mati.uNcLe DeeN: setiap makhluk ciptaan Allah ada keistimewaan masing2 tidak kira besar atau kecil.....

1 comment:

 1. Pengen yang lebih seru ...
  Ayo kunjungi www.asianbet77.com
  Buktikan sendiri ..

  Real Play = Real Money

  - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
  - Bonus Mixparlay .
  - Bonus Tangkasnet setiap hari .
  - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
  - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
  - Cash Back up to 10 % .
  - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

  Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
  - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
  - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
  - WHATSAPP : +63 905 213 7234
  - WECHAT : asianbet_77
  - SMS CENTER : +63 905 209 8162
  - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

  Salam Admin ,
  asianbet77.com

  Download Disini

  ReplyDelete