Followers

Tuesday, April 14, 2009

NiZaR CaLoN TeRBaiK NaiB PReSiDeN PAS.....

Tahun ini adalah tahun pemilihan bagi PAS. Sekarang ini PAS Kawasan di seluruh negara sedang sibuk bermesyuarat.

Saya menjangkakan tahun ini akan ada pemimpin baru yang muncul untuk mendepani POLITIK BARU yang diasaskan oleh PAS. Antara nama-nama baru yang bakal diketengahkan ialah Menteri Besar Perak iaitu Datuk Seri Ir Muhammad Nizar Jamaluddin yang begitu popular dan telah teruji kepimpinan dan ketahanannya.

Nizar berjaya membuktikan bahawa beliau mempunyai karisma, personaliti dan ciri-ciri seorang pemimpin yang baik. Beliau sudahpun memperolehi pencalonan sebagai Naib Presiden dari PAS kawasan Kelana Jaya dan juga Temerloh.

Selain Nizar saya menjangkakan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Hj Azizan Abdul Razak juga akan melakukan 'comeback' setelah tidak dipilih menjadi Naib Presiden pada pemilihan lalu. Beliau juga membuktikan keupayaannya memimpin kerajaan Kedah sehingga kini.

Ustaz Azizan sehingga kini telah mendapat pencalonan sebagai Timbalan Presiden dari PAS kawasan Temerloh.

Dalam masa terdekat ini lebih banyak PAS Kawasan akan mengadakan Mesyuarat Agong. Saya menjangkakan lebih ramai pemimpin-pemimpin baru akan dicalonkan kerana PAS sememangnya tidak ketandusan pemimpin.

Seperkara yang penting ialah demokrasi di dalam PAS tetap subur tidak sebagaimana Umno yang membunuh demokrasi.

Selain itu pencalonan dan pemilihan di dalam PAS dijalankan dalam suasana penuh beradab dan berhemah tidak seperti Umno yang dipenuhi oleh rasuah, fitnah dan sebagainya.

Syabas PAS, Allahu Akhbar.


P/S: SeTuJu........

2 comments:

 1. demokrasi dlm pas???....parti islam pun amalkn demokrasi ke...nabi x amalkn demokrasi pn...xkn nabi kolot kot...xleh ckp cm2...
  demokrasi ni amalan yahidu dn nasrani...
  mcm mane agama Allah nk tertegak kalo guna cara yahudi....huhu...
  smoga Allah bg kfahaman agama kt sume org islam....

  ReplyDelete
 2. Habis tu umno yang dok laung-laungkan demokrasi tu amalan yahudi and nasrani jugak ke.Tapi yang umno ni memang dah kot dok dalam tu rasuahlah, rosak akhlak la, penyamun la memanglah dah nak sama pun.

  ReplyDelete